Кошик
1559 відгуків
Для Вас скидки до 50%Смотреть
+380 (97) 529-32-21
+380 (50) 955-37-88
"BAZZARR" - магазин оригінальних товарів і гаджетів!
Кошик

Все для Кухні

Все для Кухні
в виде галереив виде списка

Жінка в середньому проводить на кухні від 2 до 5 години щодня. Звичайно, завдяки «розумній» техніці цей час скорочується, але в будь-якому випадку, кухня – це магічне місце, де відбувається чаклунство – приготування їжі. А для того, щоб це диво ще й приносило задоволення чарівниці та її оточенню, потрібні відповідні підручні матеріали, тобто кухонний посуд та аксесуари.

Кухонний посуд для чаклунстваУ магазині посуду у нас буквально «розбігаються очі» від достатку кухонного начиння. Починаємо гарячково метатися між прилавками, купуючи часом зовсім не потрібні речі, а прийшовши додому, раптом усвідомимо, що легко можна обійтися без одного-двох куплених предметів. А ось те, що дуже потрібно, якраз і прогаяли.

Мені потрібна була інша каструляДля того щоб цього не відбувалося, ми підготували цю статтю, щоб визначити той необхідний мінімум кухонного посуду , який повинен бути обов'язково у кожної господині для приготування будь-якої страви: від легкого сніданку до розкішного застілля. Основне правило при виборі економити не варто. Адже кухонний посуд це ті предмети, від яких залежить не тільки гарний настрій, а й здоров'я.

Укомплектовуємо кухню необхідним посудом

 

Каструлі

Ні в кого не викликає сумнівів той факт, що на кухні потрібний посуд: зручний та красивий.

Кухонний посуд зручний, красивий, екологічнийЯкщо дозволяють фінанси, можна відразу придбати набір каструль , в якому буде необхідна їх кількість, а якщо поки не виходить, можна підібрати окремо.

Набір посудуУсі розуміють, що важко варити пачку макаронів у літровому ковшику, а одне яйце в п'ятилітровій каструлі просто незручно і не раціонально, тому каструль на кухні має бути як мінімум три.

Дві каструлі, для супу та гарніруВелика, 4-5 літрів, знадобиться для варіння супів, компотів; середня, 2-3 літри – для приготування гарнірів та каш; маленька, 1-2 літри – на підхваті та розігріві, для варіння яєць та інших дрібних інгредієнтів.

Каструля із супомСтупінь краси і зручності кожен визначає собі сам, а ось до покриття варто поставитися з особливою увагою. Краще купувати каструлі з товстим суцільним дном – вони довше зберігають тепло, менше деформуються, та й їжа в них виходить ароматнішою.

Повний комплектДуже зручно, коли стінки і дно каструлі мають антипригарні властивості. У такому посуді можна попередньо згасити м'ясо, овочі для супу і відразу ж залити бульйоном або водою, від цього смак страви стане більш насиченим.

Каструлі з кришкамиВарто звернути увагу на кришку. Щоб уникнути неприємних промахів надалі, подивіться, наскільки потужний у кришці паровідвідний отвір. Інакше навіть найкраща каструля може розчарувати Вас через постійні википання рідини.

Керамічний посуд на столі - каструля та форми для запіканняВсе більшої популярності набирають керамічні каструлі – вони мініатюрні та вишукані в дизайні. Ними зручно сервірувати, подаючи страви з плити або духовки прямо на стіл.

 

Сковороди

Мрія господині - набір сковорідокЖодна господиня не зможе обійтися без гарної сковороди , адже від того, наскільки якісною та добротною виявиться ваша кухонна помічниця, залежатиме смак та якість приготовлених на ній страв. І, звичайно, Ваш настрій – кому сподобається, коли продукти пригорають і прилипають до дна сковороди.

Хороша сковорода – чудова їжаТільки на гарній сковороді м'ясо прожариться рівномірно, картопля вийде із золотистою скоринкою, навіть проста яєчня порадує не лише своїм смаком, а й чудовим виглядом. Для приготування різних страв Вам знадобляться сковороди різних розмірів та глибини.

Великі сковороди для запікання та смаження м'ясаВелика сковорода для гасіння м'яса. Бажано, щоб вона була глибока та з товстим дном. Оптимальне співвідношення товщини дна та стінок: 6 мм та 4 мм. У такій сковороді створюється ефект томлення: їжа виходить соковитіша, зберігається більше корисних речовин та вітамінів.

Середня сковорода для овочів, сирниківСередня сковорода потрібна для швидкої смаження – овочі, оладки, сирники та ін. Таку сковороду краще купувати з невисокими бортиками, щоб зручніше було заважати та перевертати продукти.

Маленька сковорода для швидких сніданків та вечерьНевелика сковорода – для омлетів та будь-яких інших сніданків та перекусів, приготовлених нашвидкуруч.

Бажано, щоб сковороди були з антипригарними властивостями, зручною ручкою, що не нагрівається, і кришкою за розміром. Хочемо звернути Вашу увагу, що діаметр сковороди зазвичай вказується за розміром верхньої частини борту. Таким чином, дно сковороди може виявитися меншим, якщо вона звужується донизу. Купуючи сковороду без кришки , орієнтуйтеся на вказаний діаметр. Хоча краще купувати все ж таки з кришкою.

Сковорода для млинцівУ Вашому будинку часто дбають млинці? Тоді для них краще мати спеціальну сковороду для млинців . По-перше, вона повинна бути з низькими краями та зручною довгою ручкою: це дозволить легко знімати та перевертати млинці. По-друге, у неї має бути досить товсте дно – щоб тісто просмажувалося рівномірно, тоді млинці вийдуть рівними та рум'яними. Рекомендований діаметр – 22 см для звичайних млинців та 26 см для млинців з начинкою.

Чавунна пательняЯкщо Ваші домочадці – любителі найсмачніших стейків, овочів-гриль та риби, то доведеться розщедритися ще й чавунну сковороду. Основний плюс у тому, що чавунна сковорода дозволяє готувати смачну та корисну їжу з мінімальним використанням олії – перед обсмажуванням олією обмазують не сковороду, а безпосередньо продукт, який на ній готують.

Найсмачніший стейк на чавунній сковороді Підготовка м'яса до смаження на чавунній сковороді-гриль.

Є лише один вагомий недолік чавунного посуду – він важкий! Але в порівнянні зі смаком стейку, який на ній виходить, цей недолік можна не враховувати.

Готовий стейкЯк вибрати хорошу сковороду : головні момент .

Ножі

Набір ножів для кухніНавіть якщо Ваша кухня укомплектована всією необхідною «розумною технікою», без звичайного кухонного ножа Вам не обійтися.  Кухонні ножі – одні із головних помічників. Вся підготовча робота з приготування страв відбувається саме за їх допомогою.

Ножі різної довжини та конфігураціїТо скільки ж ножів має бути на кухні? Базовий набір, яким ми радимо укомплектувати Вашу кухню, складається із шести штук.

Ніж шеф-кухаряТак званий ніж шеф-кухаря – найуніверсальніший кухонний ніж. Він має звичайне рівне лезо шириною від 2 до 4 см і завдовжки від 20 до 30 см.

Ніж для нарізки овочівНіж шеф кухаря використовується для оброблення м'яса та риби, подрібнення та нарізування овочів.

Ніж для хліба, пирогів, фруктівНіж для хліба відрізняється від інших ножів довгим зубчастим (хвилястим) лезом. Ніж для хліба дає можливість нарізати тонкі скибочки так, щоб вони не кришилися і не ламалися, також його можна використовувати для чищення та нарізування фруктів, наприклад, ананаса.

«Кухонне тріо»Існує таке поняття «кухонне тріо» – це універсальні ножі різної довжини, від 11 до 30 см, що дозволяє використовувати їх практично для всіх видів кухонних робіт: оброблення м'яса, нарізки бакалійних продуктів, нарізки та подрібнення овочів та багато іншого.

ТесакТесак – використовується для обробки м'яса. Один його зовнішній вигляд говорить багато про що, їм можна розрубати невеликі кісточки, порубати курку на порційні шматки і т.д.

Ніж для чищення овочівНіж для чищення овочів . Звичайно, цей ніж не є першорядним, але дуже полегшує та прискорює роботу з чищення овочів та фруктів. Будь-яка господиня буде рада такому помічникові.

Нарізка овочів керамічним ножемОстаннім часом на кухнях все частіше можна зустріти керамічні кухонні ножі . Але при покупці таких ножів враховуйте той факт, що керамічні та металеві ножі не взаємозамінні.

Ножів на кухні мало не буває, як і іншого посуду. Бажано мати ще кілька окремих ножів для оброблення риби та м'яса, ніж для овочів та фруктів, ніж для ковбаси та сиру, ніж для олії та паштету та ін., але ми зараз описуємо той мінімум, який має бути на кухні у кожної господині.

Точилка для ножівІ обов'язково не забудьте придбати точилку для ножів або електричний верстат для заточування. Адже завжди приємніше працювати з гострими ножами.

Обробні дошки

Дошка для нарізанняСеред кухонних речей є ті, присутність яких ми просто не помічаємо, але звично користуємося ними щодня. Варто позбавити нас цих предметів — і ми відразу відчуваємо дискомфорт. До таких звичних, але водночас необхідних на кухні предметів належить обробна дошка .

Оригінальні обробні дошкиМайже все, що відбувається на кухні, починається з неї. За частотою використання з дошкою зрівняється, мабуть, лише ніж.

Обробна дошка та ніж – нерозлучна параСкільки ж їх потрібно, які вони мають бути? Скажімо так – було б непогано мати три обробні дошки: одна – для хлібобулочних виробів, друга – для оброблення риби та м'яса (в ідеалі – для риби окрему дошку), третя – для зелені, овочів, фруктів, сиру, ковбаси та інших готових продуктів. .

Для риби краще мати окрему обробну дошкуЩо стосується форми, то знову ж таки перемагає класика – прямокутна дошка із закругленими краями або без набагато зручніших і місткіших за фігурні.

А ось з приводу матеріалу, з якого вони виготовлені:

Пластикова обробна дошка

  • силіконові

Силіконові обробні дошки

Обробні дошки з каменю

  • Скло

Обробна дошка зі скла

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner